Sunday, March 5, 2017
KOLAČ BEZ BRAŠNA I ŠEĆERA SVETSKI HIT: BAŠ, BAŠ DOBAR DESERT! (RECEPT)
Baš dobar desert pravi se veoma lako, a recept je došao čak iz Južne Amerike. Mi ga obožavamo jer se lako pravi, a za njegovu pripremu potrebni su vam sledeći sastojci:
– 4 jaja
– 2 pomorandže
– 200 oraha ili badema ili lešnika ili kokosa
– pola kašičice sode bikarbone
Za fil:
– 100 grama crne čokolade
– 200 ml neutralne pavlake za kuvanje.
Priprema:
Pomorandže prvo potopite u rastvor sode bikarbone i ostavite da odstoje pola sata. Zatim ih kuvajte oko pola sata dok ne omekšaju. Sameljite ih dobro u blenderu, dodajte jaja i orašaste plodove predhodno samlevene, te malo sode bikarbone.
Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
Na ringli prokuvati neutralnu pavlaku pa u nju dodati čokoladu dok se rastopi. Preliti gotov i prohlađen kolač. Rashladiti u frižideru i poslužiti.
IZVOR: stil
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment