Monday, March 6, 2017

NE BIH DA REČIMA OPISUJEM OVU LEPOTU.SAVRŠENA JE I OD SRCA PREPORUČUJEM DA PROBATE!*LEDENA NUGATINA*

SASTOJCI




Prvi sloj
• 70 g putera
• 100 g crne cokolade /70% kakao delova
• 1 dl mleka
• 150 g mlevenih lesnika
• oko 150 g mlevenog integralnog keksa
Drugi sloj
• 3 jaja
• 5 kasika prah secera
• 2 vanilin secera
• 150 g putera
• 1 dl vrhnja za slag
• 100 g mlevenih lesnika
Treci sloj
• 4 dl vrhnja za slag
• 200 g crne cokolade /70% kakao delova
• 30 g putera
PRIPREMA
Prvi sloj
Puter otopiti sa cokoladom i mlekom,dodati lesnike i keks.
Dobro izmesati da se sastojci sjedine.
Masu preruciti na pladanj i rastanjiti u podlogu.
Odloziti u frizider.
Drugi sloj
Izmiksati zumanca sa prah i vanilin secerom.
Belanca posebno umutiti i dodati u zumanca.
Staviti da se kuva na pari,otprilike 10-ak minuta.
Zatim,krem blago prohladiti,dodati puter i izmiksati.
Umutiti cvrsto vrhnje i dodati u krem.
Na kraju dodati mlevene lesnike i lagano izmesati.
Ovaj deo naneti na ohladjen prvi sloj i opet vratiti u frizider.
Treci sloj
Vrhnje zagrejati do vrenja,ali nikako ne dozvoliti da provri.
Dodati izlomljenu cokoladu i mesati da se cokolada sasvim otopi.
Krem ohladiti,dodati puter i kratko izmiksati.
Ovaj deo naneti preko drugog sloja i opet odloziti u frizider.
Nakon 2-3 sata hladjenja torta je spremna za degustaciju.
NAPOMENA
-Umesto lesnika mogu da se stave orasi ili bademi.
-Umesto integralnog,moze bilo koji mleveni keks.
-U srednji deo moze da se doda i voce po izboru.
-Sto se secera tice,on ide samo u drugi deo i nama je bilo dovoljno slatko.
Ako volite jace slatko,mozete dodati u podlogu par kasika prah secera.
Izvor: http://www.coolinarika.com
SASTOJCI
Prvi sloj
• 70 g putera
• 100 g crne cokolade /70% kakao delova
• 1 dl mleka
• 150 g mlevenih lesnika
• oko 150 g mlevenog integralnog keksa
Drugi sloj
• 3 jaja
• 5 kasika prah secera
• 2 vanilin secera
• 150 g putera
• 1 dl vrhnja za slag
• 100 g mlevenih lesnika
Treci sloj
• 4 dl vrhnja za slag
• 200 g crne cokolade /70% kakao delova
• 30 g putera



PRIPREMA
Prvi sloj
Puter otopiti sa cokoladom i mlekom,dodati lesnike i keks.
Dobro izmesati da se sastojci sjedine.
Masu preruciti na pladanj i rastanjiti u podlogu.
Odloziti u frizider.
Drugi sloj
Izmiksati zumanca sa prah i vanilin secerom.
Belanca posebno umutiti i dodati u zumanca.
Staviti da se kuva na pari,otprilike 10-ak minuta.
Zatim,krem blago prohladiti,dodati puter i izmiksati.
Umutiti cvrsto vrhnje i dodati u krem.
Na kraju dodati mlevene lesnike i lagano izmesati.
Ovaj deo naneti na ohladjen prvi sloj i opet vratiti u frizider.
Treci sloj
Vrhnje zagrejati do vrenja,ali nikako ne dozvoliti da provri.
Dodati izlomljenu cokoladu i mesati da se cokolada sasvim otopi.
Krem ohladiti,dodati puter i kratko izmiksati.
Ovaj deo naneti preko drugog sloja i opet odloziti u frizider.
Nakon 2-3 sata hladjenja torta je spremna za degustaciju.
NAPOMENA
-Umesto lesnika mogu da se stave orasi ili bademi.
-Umesto integralnog,moze bilo koji mleveni keks.
-U srednji deo moze da se doda i voce po izboru.
-Sto se secera tice,on ide samo u drugi deo i nama je bilo dovoljno slatko.
Ako volite jace slatko,mozete dodati u podlogu par kasika prah secera.
Izvor: http://www.coolinarika.com
SASTOJCI
Prvi sloj
• 70 g putera
• 100 g crne cokolade /70% kakao delova
• 1 dl mleka
• 150 g mlevenih lesnika
• oko 150 g mlevenog integralnog keksa
Drugi sloj
• 3 jaja
• 5 kasika prah secera
• 2 vanilin secera
• 150 g putera
• 1 dl vrhnja za slag
• 100 g mlevenih lesnika
Treci sloj
• 4 dl vrhnja za slag
• 200 g crne cokolade /70% kakao delova
• 30 g putera
PRIPREMA
Prvi sloj
Puter otopiti sa cokoladom i mlekom,dodati lesnike i keks.
Dobro izmesati da se sastojci sjedine.
Masu preruciti na pladanj i rastanjiti u podlogu.
Odloziti u frizider.
Drugi sloj
Izmiksati zumanca sa prah i vanilin secerom.
Belanca posebno umutiti i dodati u zumanca.
Staviti da se kuva na pari,otprilike 10-ak minuta.
Zatim,krem blago prohladiti,dodati puter i izmiksati.
Umutiti cvrsto vrhnje i dodati u krem.
Na kraju dodati mlevene lesnike i lagano izmesati.
Ovaj deo naneti na ohladjen prvi sloj i opet vratiti u frizider.
Treci sloj
Vrhnje zagrejati do vrenja,ali nikako ne dozvoliti da provri.
Dodati izlomljenu cokoladu i mesati da se cokolada sasvim otopi.
Krem ohladiti,dodati puter i kratko izmiksati.
Ovaj deo naneti preko drugog sloja i opet odloziti u frizider.
Nakon 2-3 sata hladjenja torta je spremna za degustaciju.
NAPOMENA
-Umesto lesnika mogu da se stave orasi ili bademi.
-Umesto integralnog,moze bilo koji mleveni keks.
-U srednji deo moze da se doda i voce po izboru.
-Sto se secera tice,on ide samo u drugi deo i nama je bilo dovoljno slatko.
Ako volite jace slatko,mozete dodati u podlogu par kasika prah secera.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design