Sastojci:
Biskvit :
- 3 jaja
- 1 čaša šećera
- 1 i 1/2 čaša integralnog brašna
- 1 i 1/2 čaša oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 i 1/2 čaša jogurta
- 1/2 čaše ulja
Krema :
- 1/2 kg svježeg sira
- 1/2 kg vrhnja ili 400 gr. milerama
- 2 vanili šećera
- 220 gr šećera u prahu
- 4 dcl slatkog vrhnja
- 100 gr maslaca
- 150 gr čokolade
- nekoliko kapi ulja
1.
Bisvkit možete napraviti po želji, umjesto njega mogu ići i keksi namočeni u mlijeko.
Ovaj biskvit je od jogurta, 3 cijela jaja izmiksamo i dodamo šećer, zatim jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo. Stavimo u veliki protvan i pečemo na 150 C oko 30 minuta.
2.
Izmiksamo vrhnje za šlag, dodamo šećer, sir, mileram ili kiselo vrhnje i premažemo preko ohlađenog biskvita (ili keksa).
3.
Glazura: Otopimo maslac na laganoj vatri, ugasimo, dodamo čokoladu i polagano mješamo. Kada je čokolada sasvim otopljena dodamo nekoliko kapi ulja i prelijemo preko kolača
4.
To je to, dobar tek!
0 comments:
Post a Comment