Sastojci:
- oko 400 g keksa
- 4 kesice pudinga od cokolade
- 1l mleka
- 6 kasika secera
- 250 g margarina
- 2-3 kasike prah secera
- 250 g slaga
- 100 ml mleka
- 1 casa kisele pavlake
i jos:
- malo mleka za namakanje keksa
- malo cokolade za ukrasavanje
1.
Skuvati 4 pudinga sa 6 kasika secera u litar mleka i ostaviti da se ohladi.
2.
Umutiti margarin sa prah secerom ( dosta je sladak i sa 2-3 kasike, ali ako volite sladje dodajte jos malo ).
3.
Kad se puding ohladio, dobro ga umutite sa margarinom.
4.
250 g slag krema u prahu umutite sa 100 ml mleka, dodajte 1 kiselu pavlaku i jos malo umutite.
5.
Keks umocite u mleko i naredjajte jedan red na posluzavnik ili neki plici duguljasti pleh, premazite sloj pudinga, pa sloj slaga, ponovo naredjajte red keksa i ponovite postupak.
6.
Ukrasite rendanom cokoladom.
7.
Dobro ohladite pre sluzenja, isecite na kocke i uzivajte.
0 comments:
Post a Comment