Wednesday, September 13, 2017

Munchmallow


Sastojci:
Biskvit:
  • 5 žumanjka
  • 1 čaša šećera /mjera čaša od jogurta/ može i manje
  • 1/2 čaše ulja
  • 1 čaša mlijeka
  • 1 čaša brašna oštrog
  • 2 žlice kakaa
  • 1/2 prašaka za pecivo



Fil:
  • 5 bjelanjaka
  • 5 žlica šećera
  • 1 vanilin šećer
Glazura:
  • 10 dkg tamne čokolade
  • ulja toliko da dobijete finu glazuru koja se razljeva
Priprema:
1.
Biskvit
2.
Žumanjke, šećer, izmiksajte uz postepeno dodavanje mlijeka i ulja, kada se šećer otopio, dodajte brašno, kako i prašak za pecivo koje ste prethodno zajedno izmiješali. Sve dobro izmiksajte. Usipajte u namazanu i pobrašnjenu tepsiju i pecite na 180C 10-15 minuta, Nakon toga stavite gore fil.
3.
Fil
4.
Bjelanjke dobro izmiksajte sa šećeom i vanilin šećerom, te stavite na pećen bisvit i smanjite tempraturu u pećnici na 150C i pecite kolač još 15-20 minuta, vruć kolač prelijte sa glazurom.


5.
Glazura
6.
U zagrijanoj pečnici otopite čokoladu, izvadite van i dodajte ulja toliko da dobijete finu glazuru koju prelijte preko kolača.
7.
Dobar tek !
Posluživanje:
Kada ste na kolač stavili glazuru možete ga odmah izrezati da se glazura prelije po rubovima ili kada se ohladi.
Kolač je brz, jednostavan i fin mmmmmmm…..:))

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design