Sastojci:
Biskvit:
- 5 žumanjka
- 1 čaša šećera /mjera čaša od jogurta/ može i manje
- 1/2 čaše ulja
- 1 čaša mlijeka
- 1 čaša brašna oštrog
- 2 žlice kakaa
- 1/2 prašaka za pecivo
Fil:
- 5 bjelanjaka
- 5 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- 10 dkg tamne čokolade
- ulja toliko da dobijete finu glazuru koja se razljeva
1.
Biskvit
2.
Žumanjke, šećer, izmiksajte uz postepeno dodavanje mlijeka i ulja, kada se šećer otopio, dodajte brašno, kako i prašak za pecivo koje ste prethodno zajedno izmiješali. Sve dobro izmiksajte. Usipajte u namazanu i pobrašnjenu tepsiju i pecite na 180C 10-15 minuta, Nakon toga stavite gore fil.
3.
Fil
4.
Bjelanjke dobro izmiksajte sa šećeom i vanilin šećerom, te stavite na pećen bisvit i smanjite tempraturu u pećnici na 150C i pecite kolač još 15-20 minuta, vruć kolač prelijte sa glazurom.
5.
Glazura
6.
U zagrijanoj pečnici otopite čokoladu, izvadite van i dodajte ulja toliko da dobijete finu glazuru koju prelijte preko kolača.
7.
Dobar tek !
Posluživanje:
Kada ste na kolač stavili glazuru možete ga odmah izrezati da se glazura prelije po rubovima ili kada se ohladi.
Kolač je brz, jednostavan i fin mmmmmmm…..:))
0 comments:
Post a Comment