Wednesday, September 27, 2017

PLAZMA ROLAT SA SUHIM VOĆEM ZA DESETAK MINUTA GOTOV

Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.
Sastojci:
za tortu:
600 g Plazma Mlevene
250 g omekšalog putera


200 g prah šećera
200 ml soka od pomorandže
150 g suvih brusnica ili suvog grožđa, ili mešano
200 g pečenih lešnika

za glazuru:
100 g čokolade za kuvanje

2 kašike ulja
Postupak:
1. Suvo voće iseckati. Lešnike usitniti nožem ili krako samleti u električnoj seckalici, da ostane i komadića. Odvojiti dve kašike usitnjenih lešnika za kasniju dekoraciju.
2. Puter sobne temperature umutiti dobro sa prah šećerom. Dodati Plazma Mlevenu i sok od pomorandže, mešati dok se ne dobije kompaktna smesa.

Umešati seckane brusnice i lešnike i sve ponovo sjediniti.
3. Smesu oblikovati po želji, direktno na tacni na kojoj će se služiti, ili uz pomoć kalupa. Ja samkoristila kalup za srneća leđa, obložila ga plastičnom folijom, utapkala smesu unutra, otavila u frižideru nekoliko sati, pa prevrnula iz kalupa na tacnu i skinula foliju.
4. Pod ivice torte podmetnuti trake od pek papira. Čokoladu otopiti na pari sa dve kašike ulja i preliti preko torte. Posuti lešnicima i ostaviti u frižideru da se glazura stegne. Nakon toga, nožem pažljivo proći uz ivice torte, da bismo presekli čokoladu koja je iscurila, pa izvući papir.

Napomena:
Ako je neko primetio jednu nelogičnost na relaciji slika-recept, u pravu je. Desilo se nešto nepredviđeno, pa je tako moralo biti ;)
Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.
Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design