Thursday, September 14, 2017

SKIDA 10cm U STRUKU ZA 10 DANA: Recept čuvene ruske travarke je hit u svijetu!


Poznata ruska fitoterapeutkinja dr Irina Stefanovska objasnila je gostujući u jednoj emisiji da pomoću njenog revolucionarnog melema žene mogu da skinu centimetar u struku svakog dana! Najbolje od svega je što je recept izuteno jednostavan i uopšte vam nisu potrebni skupi sastojci. Tajna njenog recepta je u hrenu, za koji tvrdi da izuzetno podstiče mršavljenje, a to je samo jedna od tačaka po kojima pomaže vašem organizmu.

Najčešće ga koristimo kao dodatak hrani, ali budući da sadrži vitamine C, B1, B6, B12, gvožđe, kalcijum, magnezijum i fosfor, ova biljka nije samo ukusan dodatak pečenju već i pravi lijek.

Još prije 1.500 godina u staroj Grčkoj hren se koristio kao lijek za bolove u leđima, a danas može da vam pomogne da se jednom za svagda riješite viška nakupljene tečnosti i kilograma.

Potrebno je:
- 125 g hrena



-3 neprskana limuna
- 3 kašike meda

Priprema:
Isjecite hren i stavite ga u blender da se dobro samelje. Limun dobro operite, isjecite ga na koskice i izvadite sjemenke, pa zatim i njega dodajte u blender. Zatim dodajte i med pa sve dobro promješajte. Stavite u staklenu teglu i čuvajte u frižideru. Uzimajte po kašiku ovog melema dva puta dnevno, uz obrok. Rezultati će biti vidljivi već poslije tri nedelje.

Kako da hren ostane svjež?
Hren može da se koristi tokom cijele godine, ali morate na vrijeme da ga stavite ili u vlažan pijesak ili da ga čuvate u podrumu. Veći korijen možete lako da sačuvate tako što ćete ga zamotati u aluminijumsku foliju a zatim čuvati u frižideru.


0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design