Monday, September 25, 2017

Sniježna kraljica

Fotografija Čokolada i kolači.
Sastojci
bijeli biskvit
5 bjelanjaka
5 žlica šećera
3 žlice ulja
4 žlice brašna glatkog


1/2 paketića praška za pecivo

krema
5 žumanjaka
150 g šećera
3 paketića vanil šećera
4 žlice gusitna Podravka
500 ml mlijeka
250 g maslaca
100 g čokolade za kuhanje

još potrebno
200 g Petit Beurre keksa
mlijeka za namočiti kekse
2 vrećice Dolcela šlag pjene
kokosa za posipanje

Priprema
1.Biskvit
Izmiksati bjelanjke skoro do kraja, dodati šećer i ulje, miksati do kraja. Lagano, lagano umiješati (ne mikserom) brašno pomješano sa p.z.p. Razvući smjesu žlicom u namašćenom i pobrašnjenom plehu (ja pećem u 21×36). Peći na 175’C oko 15tak minuta dok sasvim malo požuti . Pečeno, mlačno lagano natopiti sa dvije žlice toplog mlijeka.

2.Krema
Žumanjke, gustin i dve žlice mlijeka izmiksati i ukuhati u vruće mlijkeo kojem je dodan šećer.

Kad je krema čvrsta, kuhana, u vruće umiješati maslac. Kremu podjeliti na dva jednaka dijela. U jedan dio umješati omekšalu čokoladu, a drugi ostaje žut.

3.Slagati
Biskvit – crna krema – red petit keksa namočenih u mlijeko – žuta krema – šlag pjena – posipati kokosom.

4.Napraviti dan ranije, mora malo odstajati. Ja pokrijem protvan prozirnom folijom, pa sljedeći dan stavljam šlag pjenu po vrhu i posipam kokos!!! Držati u frižideru, servirati hladno!

Posluživanje
Kolač se može raditi u obliku torte (26 cm), tada kod slaganja na bijelu kremu staviti još jedan red petit keksa, tek onda šlag i posipati kokosom!
Fotografija Čokolada i kolači.
Fotografija Čokolada i kolači.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design