Thursday, September 28, 2017

ŠVEDSKA TORTA OD BADEMA

Fotografija Moji recepti.
SASTOJCI
100 g badema narezanih na listiće
200 g mljevenih badema


4 jaja (velika)
220 g šećera
100 ml slatkog vrhnja
250 g omekšalog maslaca

PRIPREMA
1.Rernu uključite na 175 stupnjeva. 100 g listića badema raširite po papiru za pečenje i u rerni malo popržite (pazite da vam ne izgori)

2.Razdvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke sa 80 g šećera i 100 ml slatkog vrhnja stavite u šerpicu i na laganoj vatri sa žicom stalno miješajte dok se ne počne zgušnjavati .

NE SMIJE provriti !

3.Kad se krema zgusnila, ohladite ju u ledenoj vodi uz neprestalno miješanje.

4.Maslac u malim komadićima mikserom umiješajte u kremu. Maslac i krema moraju biti podjednake temperature! Kremu stavite na hladno!

5.Bjelanjke čvrsto ulupajte uz dodavanje 120 g šećera. Polako i postepeno umiješajte 200 g mljevenih badema. Na papirom obloženoj tepsiji iz rerne od tijesta oblikujte pravokutnik , otprilike 35*25 cm.

6. Pecite oko 15 min na 175 stupnjeva. Na papir za pečenje pospite ostatak šećera i pečeni biskvit na njega preokrenite. Skinite lagano papir i pustite da se ohladi . Prerežite na dva jednaka dijela .

7.Jednu koru premažite sa jednom trećinom kreme, stavite drugu koru i cijeli kolač premažite kremom. Pospite preprženim listićima badema .
Dobro ohladite !
Fotografija Moji recepti.
Fotografija Moji recepti.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design