Saturday, September 16, 2017
TARABA TORTA BEZ PEČENJA: Jednostavan desert fantastičnog okusa
Sastojci
● 10 jaja
● 300 g šećera u prahu
● 250 g čokolade za kuhanje
● 250 g maslaca ili margarina
● 1 veća kutija plazma keksa ili piškota
● malo ruma (po želji)
● mlijeko za natapanje keksa
● 0,5 l slatkog vrhnja
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom i kuhati ih na pari. Kad se već počnu zgušnjavati, umiješati na kocke izlomljenu čokoladu da se rastopi i sjedini. Dodati ruma po želji. Kad se krem ohladi, sjediniti ga s umućenim maslacem ili margarinom. Plazma kekse ili piškote potapati u mlijeko, pa obložiti dno i stranice okruglog kalupa za torte.
(Prije stavljanja keksa, kalup obložiti folijom.). Usuti krem, pažljivo ga rasporediti, pa ostaviti na neko vrijeme u zamrzivaču da se stegne. Izvaditi iz zamrzivača, polako skinuti foliju, umutiti šlag od slatkog vrhnja i ukrasiti tortu.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment