Saturday, September 16, 2017

TARABA TORTA BEZ PEČENJA: Jednostavan desert fantastičnog okusa

Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.
Sastojci
● 10 jaja
● 300 g šećera u prahu
● 250 g čokolade za kuhanje
● 250 g maslaca ili margarina


● 1 veća kutija plazma keksa ili piškota
● malo ruma (po želji)
● mlijeko za natapanje keksa
● 0,5 l slatkog vrhnja

Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom i kuhati ih na pari. Kad se već počnu zgušnjavati, umiješati na kocke izlomljenu čokoladu da se rastopi i sjedini. Dodati ruma po želji. Kad se krem ohladi, sjediniti ga s umućenim maslacem ili margarinom. Plazma kekse ili piškote potapati u mlijeko, pa obložiti dno i stranice okruglog kalupa za torte.

(Prije stavljanja keksa, kalup obložiti folijom.). Usuti krem, pažljivo ga rasporediti, pa ostaviti na neko vrijeme u zamrzivaču da se stegne. Izvaditi iz zamrzivača, polako skinuti foliju, umutiti šlag od slatkog vrhnja i ukrasiti tortu.
Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.
Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design