Wednesday, September 13, 2017

Torta španski vetar


Sastojci:
Za kore:
  • 12 belanaca
  • 600 gr šećera
  • 3 kašike soka od limuna



Fil I:
  • 12 žumanaca
  • 200 gr šećera
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 5 kašika gustina
  • 1 l mleka
  • 250 gr margarina
  • 125 gr maslaca
  • 200 gr pečenih mlevenih lešnika
  • 100 gr crne čokolade
Fil II:
  • 200 gr šlaga u prahu
  • 3 dcl mleka
Za ukrašavanje:
  • 200 gr šlaga u prahu
  • 3 dcl vode
Priprema:
1.
Kora: Umutiti 4 belanca sa 200 gr šećera i 1 kašikom soka od limuna. Mutiti toliko dugo da se šećer istopi. Masu staviti u pleh veličine 25x35, prethodno obložen papirom. Rernu ugrejati na 200 stepeni, staviti pleh sa umućenim belancima i tada smanjiti temperaturu na 120 stepeni i sušiti 1 sat.Tako napraviti još 2 kore.


2.
Fil I: Umutiti 12 žumanaca sa 200 gr šećera, dodati 2 pudinga, 5 kašika gustina i malo mleka od 1 litra. Preostalo mleko od 1 litra staviti na vatru da se zagreje, dodati smesu od umućenih žumanaca i kuvati. Kad se skuva i ohladi dodati  prethodno umućen margarin i maslac. Fil podeliti na 2 dela, u jedan deo dodati 200 gr mlevenih lešnika a u drugi deo 100 gr istopljene čokolade.
3.
Fil II: Umutiti 200 gr šlaga sa 3 dcl mleka.
4.
Filovati tortu. Kora, fil sa čokoladom, fil sa lešnikom, fil II, kora, fil sa čokoladom, fil sa lešnikom, fil II, kora, fil sa čokoladom, fil sa lešnikom, fil II.
5.
Umutiti 200 gr šlaga i 3 dcl vode i ukrasiti tortu.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design