Saturday, April 28, 2018

Iscrpljena majka rodila kćerku nakon 40 sati – onda je doktorica pogledala između nogu i zaledila se


I KAO MNOGI PAROVI, NIKOL CISEMER I NJEN MUŽ METJU SU ŽELJELI DA TRUDNOĆA PROĐE NA ŠTO PRIRODNIJI NAČIN. ONI SU SAMO ŽELJELI DA IMAJU NEKOLIKO MEDICINSKIH INTERVENCIJA, KAO I BOLNIČKIH POSJETA, ALI DA TO SVE SVEDU NA MINIMUM.
Babicu su unajmili, nadajući se kako će njihovo dijete se roditi u domu, odlučili su da odustanu i od ultrazvuka.
 
Stvari ipak nisu išle po planu, nije išlo onako kako su oni planirali. Nikol i Metju su mislili da će im se dijete roditi na vrijeme, ali ono se radilo četiri sedmice prije. Njoj je pukao vodjenjak 31 dan prije planiranog poroda. Nisu imali izbora, nego da se spakuju pa da požure u bolnicu. Ni tajming nije mogao biti gori.
Njih je zahvatila i snježna oluja, a Metju je morao da očisti cijeli prilaz, kako bi mogao izaći iz dvorišta.
Oni su uspjeli stići do bolnice kroz tu snježnu oluju, ulica je bila zaista loše očišćena, putevi su bili katastrofalni, oni su stigli tek u petak navečer oko četiri sata. Njene kontrakcije su nastavljene sve do subote. Ona je morala i da odustane od svojih planova da se porodi prirodnim putem, bez medicinske intervencije.
Unatoč svemu, bila je ipak nepopustljiva prema jednoj stvari, nije željela da uzima bilo kakve lijekove, ili neku anesteziju. Ali je i to morala da odbaci, pošto se mučila 30 sati. Par se na kraju složio da se koristi lijek da bi joj pomogao ublažiti bolove kod porođaja. Pojednostavilo je i cijeli proces.
 
Nakon 48 sati joj je pukao vodenjak i rodila je divnu kćerku Blejkli, Megan Forši se spremala da izvadi psoteljicu, a tada je širom otvorila oči. Nije mogla da vjeruje šta je doktorica rekla, rekla je da osjeti glavicu i da je Nikol u sebi nosila blizance.

Ako vam se sviđa podijelite sa prijateljima

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design