Sunday, May 20, 2018

”Pokrivena” Hana Hadžiavdagić: “I dalje ću biti u šorcu za Ramazan”


Hana Hadžiavdagić pokrila se na tradicionalan muslimanski način zelenom maramom i poslala poruku o važnosti tolerancije.
“Važno je poštovati religijska uvjerenja jer bez obzira na to vjerujete li u njih ili ne, poštujte ih. Ako ih ne poštujete, nikad nećete živjeti u miru s ljudima koji pripadaju drugom religijskom poretku. Budimo konačno ljudi, prestanimo tuđe pogreške osuđivati, a naše sakrivati i opravdavati. Razuman i pošten čovjek od sebe najprije počinje, sebe ispituje i promatra, sebe sudi…”, napisala je na Instagramu.


Svjesna da će njena objava izazvati različite komentare, odmah je dopisala i svoj prepoznatljivi hashtag “DušmaniŠicŠic”.
Fotografija je ubrzo sa 16.100 lajkova postala jedna od njenih najlajkanijih.
Mnogi su joj uputili komplimente: “Aaaaaa vidi, umotana, a lijepa! Sad čekam komentare onih koji te znaju samo kritikovat….bas čudno da se i bez “golih nogu” može doći do izražaja, odnosno zablistati” .
Drugi su komentirali da nisu znali da je muslimanka.


“Ne moraš ni znati, vjeru nosimo u nama ne ističući je…”, odgovorila je Hana.
Neki su joj predbacili da nije ovako ranije govorila.
“Pod jedan nisam nikada pisala loše o ovakvom načinu pokrivanja, pod dva i dalje ću biti u šorcu za Ramazan, pod tri sliku ću staviti kada ne stavljaju svi (za vrijeme Ramazana, a kasnije ništa)….Ova slika ima puno dublje more ali nema veze ne mogu svi shvatiti…”, poručila im je.
Izvor: index.hr

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design