Thursday, May 17, 2018

Prognoza meteorologa za Juli i August podstakla samo jedno pitanje: KAKO ĆEMO OVO MOĆI IZDRŽATI?


Ljeto nam sukoro stiže, stižu i topliji dani. Možda je rano da govorimo o tome , ali ovdje vam donosimo vremensku prognozu za juli i august. Evo šta vas očekuje u tim mjesecima:
Meteorolog Goran Pejanović donosi vremensku prognozu za juli i august. On je objasnio da će ovo ljeto biti itekako vruće i da nas očekuju veće temperature nego prije.



Očekuju nas kako on kaže i neki tropski dani. Čak će i na planinskim predjelima biti visoke temperature. Naravno, moguće su suše, a to neće pogodno djelovati na naše usjeve, pa će poljoprivrednicima biti teže zbog tih nepovoljnih klimatskih uslova. Pošto će i loše djelovati na naše zdravlje, trebate se pripaziti.
Očekuje nas malo kiše. Srednja temperatura će za stepen i po biti veća od prethodnih. Nositi odgovarajuću zašititnu kremu, šešir i ne ići napolje kada je najveća vrućina. To vam je već poznato. Mnogi se toga ne pridržavaju i onda ugroze sebe.



Pogotovo starije osobe trebaju voditi računa. Ono što imate obaviti, obavite rano ujutru ili pred mrak kada se temperatura smanji. Tako ćete se osjećati bolje i nećete dovesti do štetnih posljedica po sebe. Susretali smo se sa velikim temperaturama, pa trebate znati i kako se tada ponašati.
Tagsaugust juli meteorolozi prognoza

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design