Sunday, May 6, 2018

Saznajte idealan odnos visine i težine za žene i muškarce: Jedan pogled na tabelu otkriće pravi odgovor


Kako biste bili zdravi, potrebno je da vodite računa o svojoj kilaži. Svjesni smo da sa gojaznošću dolaze brojni zdravstveni problemi.
Gojazne osobe imaju veći rizik da obole od mnogih bolesti, kao što je dijabetes, srčane bolesti i mnoge druge. Također, veća je šansa da prije svoje trideset godine dobijete srčani udar.


Svi ti problemi se mogu izbjeći ili liječiti ukoliko vi vodite računa o svojoj ishrani.  Zdrava ishrana je bitna kako biste spriječili, ali i izliječili mnoge bolesti.
Ne vrijedi vam ni terapija, ukoliko se nećete zdravo hraniti. Tako je bitno i da se dovoljno krećete. Fizička aktivnost je vrlo bitna. Ne možete smršati ukoliko se ne potrudite, to imajte na umu.


Znate da je bitan odnos visine i kilaže. Da li znate koji je idealan odnos visine i kilaže za žene i muškarce? Ovdje vam donosimo tabelu koja pokazuje koji je idealan odnos kilaže i visine. Prikazano je i za muškarce i žene. Osim toga, imajte na umu da vaša težina zavisi i od drugih faktora kao što su pol, uzrast i sl.
Evo kako izgleda ta tabela:

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design