Sastojci:
- 500 gr lisnatog blok testa
- 4 slatke jabuke
- 4 kašike šećera
- 1/2 kašičice cimeta
- ekstrat ruma nekoliko kapi, ako volite, ne mora
- 1 žumance za premazivanje
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Jabuke očistiti od ljuske i koštica pa iseći na kriške.
Jabuke očistiti od ljuske i koštica pa iseći na kriške.
4 kašike šećera staviti u šerpu, pa dodati jabuke i staviti na vatru.
Kad provri, ostaviti još malo na vatri pa dodati cimet i rum, izmešati i ostaviti da se ohladi.
Blok testo od 500 gr obično je napravljeno iz dva dela.
Uzeti jedan deo pa razvući da bude veličine kao 4 blok testa, možda malo manje pa na svaku polovinu staviti jabuke sa malo tog sosa od jabuka, a drugu polovinu izreckati nožem i preklopiti pa zatvoriti ivice viljuškom. (slika)
Staviti u podmazan pleh, premazati žumancetom i staviti da se peče na 220 stepeni dok ne porumeni.
Za kraj posuti šećerom u prahu i poslužiti.
Prijatno.
Kad provri, ostaviti još malo na vatri pa dodati cimet i rum, izmešati i ostaviti da se ohladi.
Blok testo od 500 gr obično je napravljeno iz dva dela.
Uzeti jedan deo pa razvući da bude veličine kao 4 blok testa, možda malo manje pa na svaku polovinu staviti jabuke sa malo tog sosa od jabuka, a drugu polovinu izreckati nožem i preklopiti pa zatvoriti ivice viljuškom. (slika)
Staviti u podmazan pleh, premazati žumancetom i staviti da se peče na 220 stepeni dok ne porumeni.
Za kraj posuti šećerom u prahu i poslužiti.
Prijatno.
0 comments:
Post a Comment