Sunday, March 12, 2017
ČIZ KEJK
POTREBNO JE
125g margarina,
2 dl mleka,
300 g mlevenog keksa,
2 dl slatke pavlake,
200 g šećera,
250 g krem sira,
kisela pavlaka,
300 g voća po izboru, kesica želatina
PRIPREMA
Rastopiti 125g margarina u 2dl mleka i u to dodati 300g mlevenog keksa. Rukom rastanjiti u kalup za čizkejk. Za fil umutiti 2dl slatke pavlake i 100g šećera, pa dodati 250g krem sira i jednu kiselu pavlaku.
Dobro izmešati (ali ne mikserom) i stavite na koru od keksa. Staviti 300g voća po izboru, 100g šećera i kašiku vode na vatru, poklopiti i pustiti da provri. U to dodati kesicu želatina spremljenu po uputstvu. Kad se prohladi, preliti preko fila.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment