Tuesday, April 4, 2017

Uticaj VINA, MLEČNIH proizvoda, ŠEĆERA i GLUTENA na kožu LICA


Rezultat slika za lijepo lice
Svi znamo da hrana ima ključan uticaj na izgled kože lica i tela.

Sve što unosimo putem ishrane, ostavlja svoje efekte na našem spoljašnjem izgledu. Lepota je usko povezana sa našim životnim navikama!

Već sigurno znate da alkohol, šećer, gluten i mlečni proizvodi imaju itekako negativno dejstvo na izgled kože lica, ali da li znate šta ZAISTA rade?



Pred nama je sezona praznika, a slave i proslave na svojim svečanim trpezama nude obilje upravo ovih namirnica! Zato treba da postanete svesni zašto je NEOPHODNO da ih konzumirate u što manjoj količini.

U današenjm postu otkrivamo vam jezive posledice prekomernog ispijanja vina, kao i konzumacije slatkiša, mlečnih proizvoda i namirnica od belog brašna.

Uticaj vina (alkohola) - Prekomerna konzumacija alkohola, pre svega vina, izaziva na prvom mestu dehidrataciju i isušivanje kože. Javlja se opuštenost kapaka, kao i crvenilo obraza. Između očiju ćete primetiti pojačanu vidljivost bora. Proširene vidljive pore su još jedna posledica prekomernog ispijanja alkohola.

Savet je da na svaku čašu vina popijete jednu čašu obične vode. Tako ćete drastično umanjiti negativno dejstvo alkohola na vaš organizam, a pogotovo na kožu lica.

Uicaj šećera - Znamo da je teško odoleti svim tim prazničnim poslasticama i sitnim slavskim kolačima, ali pre nego što posegnete za još jednim parčetom torte samo pomislite na posledice - izražene linije i bore na čelu, spušteni i izbrazdani podočnjaci, ispijeno lice, bolne tačke na licu, tanka koža sivkastee ili nezdravo beličaste boje. I naravno, pojačana pojava bubuljica i začepljenih pora.

Uticaj mlečnih proizvoda - Mlečni proizvodi jesu zdravi, ali treba izbegavate njihovu preterano konzumaciju. Ovde posebno mislimo na punomasne sireve, kačkavalje, kao i na punomasno mleko i jogurt. Okrenite se kiselom mleku i kefiru jer sarže daleko više vitamina, a manje masti. Posledice prekomernog konzumiranja mlečnih proizvoda su naduveni kapci, kese i tamni krugovi oko očiju, male bele mrlje i kvrge na bradi.

Uticaj glutena - Sve te pite, pogače i domaća peciva prosto mame svojim mirisom, ali zastanite za tren i razmislite kako glutein utiče na izgled vaše kože. Pufnasti crveni obrazi i tamno pigmentisane mrlje oko brade su uobičajena pojava, pa ako imate ove nepravilnosti na koži lica, treba da znate da je ovo jasan znak da ste konzumirali previše namirnica koje obiluju glutenom.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design