Tuesday, May 16, 2017

KOLAČ NA METRE: Jeftin i izdašan desert, recept iz knjige 'Jugoslavenski kolači' iz 1987.


Sastojci:
Za biskvit:
25 dag brašna,
20 dag šećera,
4 jaja,
2 žlice kakaa,


1,5 dl ulja,
1,5 dl vode,
1 prašak za pecivo,

Za kremu:
25 dag šećera u prahu,
25 dag margarina,
3 dl mlijeka,
1 puding od vanilije,

I još:
1 rebročokolade za kuhanje,

Priprema:
Dvije velike tepsije veličine pećnice obložiti papirom za pečenje i upaliti pećnicu na 180 °C. Miksati biskvit od žutanjaka, vode i šećera dodajući ulje, brašno s praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka.

Polovinu tijesta izliti u jednu tepsiju, a u drugu polovinu umiješati kakao pa izliti u drugu tepsiju. Biskvite ispeći na 180 °C, za to vrijeme skuhati puding, ohladiti ga pa primiješati pjenasto izrađen maslac sa šećerom u prahu. Svaki komad biskvita izretati na četiri trake. Kolač se slaže u četiri sloja - dva žuta, dva čokoladna biskvita naizmjenično, a između njih stavljati kremu. Nemojte se zbuniti, dobro je napisano, po četiri trake do svakog biskvita, a slažu se po dvije žute i dvije čokoladne, ali isti postupak ponovite još jednaput, slažući drugu "građevinu". Dobit ćete, dakle, dvije "štruce" kolača, čija ukupna dužina opravdava njegov naziv. Kolač i izvana premazati kremom te posuti naribanom čokoladom.
Srodna slika
Rezultat slika za KOLAČ NA METRE: Jeftin i izdašan desert, recept iz knjige 'Jugoslavenski kolači' iz 1987.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design