Tuesday, May 16, 2017

STRAĆATELA JAGODA TORTA


POTREBNO JE:
100 g čokolade,
4 jaja, so,
120 g šećera,
1 kesica vanilin šećera,
2 kašičice kakaa,


100 g brašna,
1 kašičica praška za pecivo.

ZA FIL:
20 g instant želatina,
1 kg jagoda, 100 g šećera,
250 g maskarponea,
250 g svežeg sira,
4 kašike limunovog soka,
300 g slatke pavlake za šlag,
100 g čokolade.

ZA GLAZURU:
200 g čokolade,
1 kašika ulja,
100 g slatke pavlake.

PRIPREMA:
Otopite čokoladu. Umutite jaja sa šećerom i postepeno dodajte sve sastojke redom. Dodajte otopljenu čokoladu. Pecite u kalupu prečnika 24-26 cm, obloženom papirom za pečenje, oko 25 minuta na 180 stepeni. Kad se kora ohladi, prerežite je na pola.

Želatin pripremite po uputstvu. Oko 1/4 količine jagoda ukuvajte sa šećerom, pa dodajte maskarpone, sveži sir i sok od limuna. Sve izmešajte, pa dodajte želatin. Odvojte četiri kašike od ovog fila, a u ostatak dodajte umućeni šlag i rendanu čokoladu. Prvu koru premažite s malo fila, pa ređajte cele jagode uspravno po celoj torti. Preko jagoda stavite ostatak fila, pa stavite drugu koru. Ostavite tortu da se hladi četiri sata. Nakon toga premažite je okolo filom koji ste odvojili, a u koji ste dodali umućenu slatku pavlaku. Za glazuru otopite čokoladu s kašikom ulja i prelijte tortu.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design