Tuesday, October 21, 2014

Hurmašice




Priprema:

  1. U zdjeli pomiješajte maslo, 1 čitavo jaje i 1 žumance a zatim dodajte kiselo mlijeko i brašno i napravite tijesto.
  2. Rukom iskidajte tijesto na komade i oblikujte hurmašice.
  3. Poredajte hurmašice u podmazanu posudu za pečenje i pecite dok ne dobiju rumenu boju, 20-30 minuta.
  4. U međuvremenu stavite vodu, šećer i sok od limuna u lonac i kuhajte 10-12 minuta da napravite agdu.
  5. Izvadite hurmašice iz pećnice, prelijte agdom i poklopite.
  6. Poslužite hladne.

Sastojci:

250 g masla
1 jaja
1 žumance
250 ml kiselog mlijeka
1 kg brašna
1 kg šećera
1 l vode
sok od limuna

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design