Thursday, March 30, 2017

NISAM NEKI LJUBITELJ ŠPAGETA ALI KAD IH NAPRAVITE PO OVOM RECEPTU MORATE IH VOLITI


SASTOJCI
500g Tjestenine Spaghetti Podravka
200g slaninice ili barene sunke
700ml mleka
6 kasika brasna
100g topivog sira



1 kasikica soli
1 kasikica vegete
bosiljak,origano,timjan(po ukusu)
1 kisela pavlaka

PRIPREMA
U kljucalu vodu staviti malo soli i ulja i ubaciti spagete.Ako zelite da budu malo tvrdje AL DENTE, da se osete pod zubima,onda odmah iskljuciti vatru i sacekati oko 8 minuta,a ako volite mekse onda kuvati duze.Nakon sto ih procedite,ne ispirati sa vodom,dodati malo maslinovog ulja i promesati.



Iseckati sitno slaninicu i staviti u serpicu da se przi.Naliti 600ml mleka,a u ostatak razmutiti brasno. U serpicu sa slaninicom i mlekom dodati zacine i promesati,kada prokuva,skloniti sa vatre i lagano uliti brasno sa mlekom,svo vreme mesajuci…vrattiti na sporet i mesati dok se ne zgusne. Kada se umak zgusnuo,izrendati sir i promesati,a potom dodati pavlaku i opet promesati.

Sluziti toplo 🙂
Ja po nekad umak izmesam sa spagetama,a po nekad posenbo sipam spagete na tanjir,pa tek onda preko njih umak 🙂
Prijatnooo 🙂

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design