Potrebno je:
- 800 gr petit beurre keksa
Za fil:
- 2 litra mleka
- 300 gr šećera
- 3 kesice vanilin šećera
- 200 gr gustina
- 200 gr kokosa
- 2 dcl slatke pavlake
- 100 gr bele čokolade
- 100 gr šlag krema u prahu
- 1,5 dcl mleka
Skuvati fil. U posudu staviti 1,5 litar mleka, vanilin šećer i 300 gr šećera da se kuva. Umutiti gustin sa 5 dcl mleka dodati u vruće mleko i kuvati dok se ne zgusne, dodati kokos, slatku pavlaku, kuvati još par minuta i dodati belu čokoladu da se istopi.
Masu malo prohladiti i filovati keks toplim filom.
Kolač ima 4 reda keksa i 4 reda fila.
U pleh veličine 25×35 cm poredjati keks ( ne potapati ga ni u kakvu tečnost), preko staviti sloj fila, keks sloj fila, tako redom, na kraju staviti sloj fila.
Ostaviti preko noći da se ohladi i keks omekša od fila.
Umutiti 100 gr šlag krema u prahu sa 1,5 dcl mleka i premazati kolač.
0 comments:
Post a Comment