Tuesday, April 18, 2017
Bajadera torta
Sastojci:
za koru
– 300 g mlevenog keksa
– 125 g šećera u prahu
– 2 dl soka od narandže
– 200 g putera
– 50 g čokolade za kuvanje
za fil I
– 1 l mleka
– 2 pudinga od vanile
– 5 kašika brašna
– 250 g putera
– 200 g šećera u prahu
– 300 g ”pti ber” keksa
– 2 dl soka od narandže
za fil II
– 200 g mlevenih oraha
– 125 g putera
– 125 g šećera u prahu
– 2 dl mleka
– 2 šlaga
Priprema
Kora:
1. Mleveni keks natopiti sokom od narandže.
2. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati natopljen keks i otopljenu čokoladu, te dobro izmešati.
Fil I:
1. U odgovarajuću šerpu sipati 8 dl mleka i kuvati dok ne proključa.
2. Ostatak mleka umutiti sa praškom za puding od vanile i brašnom. Sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne.
3. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati u ohlađen puding i mešati dok se ne dobije fina kremasta masa.
Fil II:
1. Mlevene orahe popariti ključalim mlekom.
2. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati poparene orahe i dobro izmešati.
Finalni postupak:
1. Na tacnu za tortu sipati smesu za koru i formirati željeni oblik.
2. Zatim naneti fil I i ravnomerno ga rasporediti.
3. Prekriti ”pti ber” keksom, prethodno natopljenim sokom od narandže i premazati filom II.
4. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice, te premazati tortu i dekorisati je po želji.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment