Wednesday, April 5, 2017
Brzi kolač sa petit keksom
Sastojci:
48 komada kakao petit keksa ( u 3 reda po 16 komada )
700 ml mleka
2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
3 kašike šećera
500 ml slatke pavlake
200 ml mleka za umakanje keksa
dekoracija po želji
Priprema:
500 ml mleka staviti da provri a preostalo mleko pomešati sa pudingom i šećerom i umutiti da nema grudvica. Kada mleko provri zakuvati i mešati sok se ne zgusne pa skloniti sa vatre prekriti folijom ili kesom, dobro utapkati na puding da nema vazduha i ostaviti da se ohladi. Za to vreme odvojiti keks.
Umutiti slatku pavlaku da bude čvrsta i dodati pola ohladjenog pudinga, umutiti, pa dodati ostalu polovinu i opet umutiti. Umakati keks u toplo mleko i poslagati previ red 4 x po 4 komada. Premazati sa skoro pola krema, pa drugi red, opet skoro pola krema, treba malo da ostane za odgore ili ne mora ako ćete na primer stavljati šlag kao dekoraciju i odgore treći red keksa umočen u toplo mleko. Premazati sa filom ako vam preostane i ostaviti sat – dva u frižider da se malo stegne, dekorisati zatim po želji.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment