Tuesday, April 11, 2017
Brzo i lako: 3 recepta za domaći sladoled
Sastojci:
2 dcl grčkog ili običnog jogurta ( grčki jogurt osigurava veću kremoznost)
2 dcl slatke pavlake
5 supenih kašika kakaa
70g šećera
100g kremastog maslaca od kikirikija
Priprema:
Sve sastojke stavite u blender i umutite. Možete se poslužiti i mikserom. Sipajte u činiju pogodnu za zamrzavanje i mućenje jer ćete sladoled morati da hladite 4 sata, a nakon svakih sat vremena izvaditi i malo mutiti.
Sladoled od breskve
Sastojci:
6 velikih zrelih breskvi
80 g šećera
2 dcl slatke pavlake
1 supena kašika soka od limuna
prstohvat soli
Priprema:
Ogulite i isecite breskve, a zatim ih stavite u zamrzivač na sat vremena. Nakon toga ubacite ih u blender s ostalim sastojcima i dobro izmešajte. Ako nemate bledner, poslužite se štapnim mikserom. Sladoled možete poslužiti odmah, a u zamrzivaču može stajati 3 dana.
Sladoled od banane i badema
Sastojci:
3 zrele banane
3 kašike iseckanih badema
2 dcl slatke pavlake ili jogurta
Priprema:
Banane oljuštite, isecite i zamrznite. Izvadite iz zamrzivača nakon sat vremena (ili više, prstima proverite da li su smrznute) i ubacite u blender zajedno s pavlakom ili jogurtom. Nakon toga dodajte bademe i kašikom ih lagano umešajte u smesu.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment