Wednesday, April 5, 2017

Cappuccino torta

Cappuccino torta
BISKVITNO TIJESTO
200 g tamne čokolade (70% kakaa)
175 g maslaca
4 jaja
1 bourbon vanilin šećer
125 g šećera


125 g pšeničnog brašna
½ žličice soli
1 žličica praška za pecivo
25 g instant praha za cappuccino

KREMA
13 g instant praha za cappuccino
200 g tamne čokolade (70% kakaa)
150 ml vruće vode

PREMAZ
70 grama šećera
500 g sira mascarponea
250 g nemasnog svježeg kravljeg sira

PRELJEV
200 g čokolade za kuhanje
200 g vrhnja za šlag

Priprema biskvitnog tijesta
Tamnu čokoladu razlomite na kockice pa ju zajedno sa maslacem rastopite u lončiću na pari. Rastopljenu čokoladu i maslac ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Jaja tucite električnim mikserom s metlicama pri najvećoj brzini dok ne dobijete pjenastu smjesu.

Vanilin šećer pomiješajte sa šećerom i soli pa postepeno dodavajte istučenoj smjesi od jaja i miješajte još 3 minute. Prašak za pecivo pomiješajte sa pšeničnim brašnom i prahom za cappuccino pa prosijte na masu od jaja i umiješajte električnim mikserom pri najnižoj brzini. U smjesu na samom kraju pažljivo dodajte ohlađenu smjesu od maslaca i čokolade i promiješajte. Pečenje biskvitnog tijesta Kalup za torte promjera 26 cm obložite masnim pek papirom. U kalup ulijte pripravljenu smjesu za biskvitno tijesto i poravnajte. Pećnicu prethodno zagrijte na 180°C pa tortu stavite na pečenje oko 30 minuta. Ispečeno biskvitno tijesto iskrenite na rešetku za kolače koju ste obložili pek pairom i ostavite biskvit da se ohladi na sobnoj temperaturi. Od ohlađenog biskvita odvojite pek papir pa biskvit vodoravno prerežite.

Priprema kreme
U lončiću izmiješajte prah za cappuccino sa vrućom vodom. Čokoladu nalomite na kockice pa ju rastopite u otopljenom cappuccinu dok ne dobijete glatku smjesu. Po potrebi malo zagrijte.
Čokoladnu kremu rasporedite po donjem dijelu biskvita, poravnajte pa na nj položite gornji biskvit.

Priprema premaza
U posudi pomiješajte šećer i sir mascarpone te mikserom s metlicama dobro izmiješajte. U to kratko umiješajte nemasni svježi kravlji sir. Sa premazom namažite površinu i rub biskvita za cappuccino tortu. Cappuccino tortu stavite u hladnjak otprilike 2 sata kako bi se dobro ohladila.

Priprema preljeva
Vrhnje za šlag zagrijte u lončiću pa ga maknite s vatre. Čokoladu za kuhanje nalomite na kockice pa ju rastopite u zagrijanom vrhnju uz neprestano miješanje. Miješajte onoliko vremena koliko je potrebno da dobijete glatku smjesu. Preljev ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi (ne stavljajte ga u hladnjak). Pripravljenim peljevom prelijte površinu rashlađene torte i rasporedite žlicom da malo curi preko ruba. Cappuccino tortu stavite u hladnjak na tridesetak minuta prije posluživanja kako bi se preljev stvrdnuo. Cappuccino torta je pripravljena i spremna za rezanje i posluživanje.


0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design