Tuesday, April 25, 2017

Crveno bijeli desert


Bit će vam potrebno:
Beli deo
200 ml slatke pavlake
200 ml mleka


50 gr šećera
1 vanil-šećer
1 kesica želatina

Crveni deo
500 gr malina ili jagoda
150 gr šećera
1 kesica želatina

Način pripreme:
1. Želatin preliti sa 5 kašika hladne vode i ostaviti ga da nabubri.

2. U šerpi pomešati mleko, slatku pavlaku, šećer i vanil-šećer, pa zagrevati pazeći da ne proključa.

Skloniti šerpu s vatre i umešati nabubreli želatin.

3. Unutrašnjost manje tepsije prekriti čistom kuhinjskom krpom. Na suprotne stranice položiti ukoso po dve prazne čaše, između njih postaviti drvenu varjaču i tako ih fiksirati.

4. Uliti belu kremu u nakrivljene čaše da budu ispunjene dopola. Ostaviti u frižideru da se dobro stegne.

5. Maline i šećer pomešati, pa kratko prokuvati na umerenoj temperaturi.

6. Želatin preliti sa 5 kašika hladne vode. Voćnu masu umutiti u blenderu, procediti, a zatim sjediniti s nabubrelim želatinom. Nakon toga prohlađenom smesom dopuniti čaše.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design