Wednesday, April 26, 2017

Čudo od čokolade

Fotografija Čokolada i kolači.
Sastojci
Biskvit
4 jaja
10 dkg šećera
20 dkg margarina
10 dkg čokolade za kuhanje


4 žlice brašna
1 prašak za pecivo

Krema
0,5 l slatkog vrhnja
20 dkg čokolade za kuhanje
1 žlica šećera

Priprema
1.Izrada biskvita:
2.Žutanjke i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bijelanjaka (bijelanjke umiješati polagano, ne mikserom). Peći (u tepsiji cca 20x35cm) na 180°C oko 20 min… ovisi od pećnice… provjeriti čačkalicom kad je pečeno.
3.Izrada kreme:
4.Slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavati na laganoj vatri (miješajući polagano) dok ne provri.


5.Pečeni biskvit izbockati vilic
om na nekoliko mijesta i dok je još topao preliti ga sa toplom kremom. Krema je dosta rijetka ali je ne treba dodatno miksati ili bilo što dodavati jer će se nakon nekoliko sati u hladnjaku stisnuti. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temp. a onda staviti u hladnjak da se dobro ohladi i stegne krema…
Fotografija Čokolada i kolači.
Fotografija Čokolada i kolači.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design