Sastojci:
Za tijesto:
- 9 jaja
- 9 kašika šećera
- 9 kašika mljevenih oraha
- 2 kašika brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
Za fil:
- 1 litar mlijeka
- 2 pudinga sa ukusom vanile
- 4 kašike brašna (vršne)
- 2 kesice vanila šećera
- 250 grama putera
- 2 kašike šećera u prahu
- 120 gr čokolade za kuvanje
- 80 gr putera
- 8 kašika slatke pavlake
- 6 banana
- 400 ml slatke pavlake
- sok iz jednog limuna
Testo:
Odvojiti bijelanca pa ih ulupati u čvrst snijeg, dodati šećer, jedno po jedno žumance i mutiti miskerom daok se ne dobije gusta masa.
Pomiješati orahe, brašno i prašak pa pažljivo dodati smjesi od jaja. Pecite u plitkom, velikom plehu. Hladno tijesto presijecite na dva dijela.
Fil:
Pomiješajte brašno, puding i vanilin šećer s malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavite da se kuvate, dodajte šećer (količina po želji) i kad provri dodajte puding. Ohladite fil i povremeno promiješajte da se ne uhvati korica.
Umutite pjenasto puter sa šećerom u prahu pa postepeno dodajte puding sobne temperature,pise namirnice.ba
Filovanje:
Na tanjir staviti dio tijesta, prelijte polovinom fila, pa stavite drugi dio tijesta i ostatak fila.
Oljuštite banane, rasijecite ih po dužini na pola i poprskajte ih limunovim sokom pa poslažite po filu i prelijte glazurom.
Možete umotati folijom donji dio kolača da vam se glazura ne sliva previše, ali banane treba dobro zaliti glazurom da ne pocrne.
0 comments:
Post a Comment