Friday, April 21, 2017

MILKA TORTA ZA POSEBNE PRILIKE

Fotografija Recepti lijekovi i savjeti.

SASTOJCI:
Kore x 4
  • 3 bjelanjka
  • 3 žlice šećera
  • 50 g mljevenih prženih lješnjaka
  • 1/2 žlice Dolcela Gussnela




Za kore:
  • malo crne kave
Krema:
  • 12 žumanjaka
  • 200 g šećera
  • 110 g Dolcela Gussnela
  • 1 Dolcela vanilin šećer
  • 1 l mlijeka
  • 100 g Lino lade nougat
  • 100 g Lino lade milk
  • 250 g maslaca
  • 300 ml vrhnja za šlag
Priprema:
1. Bjelanjke izmiksajte u snijeg, umiksajte šećer dok ne dobijete čvrsti šaum. Zatim kuhačom ili špatulom umiješajte mljevene lješnjake i škrobno brašno. Smjesu ravnomjerno rasporedite u okrugli kalup promjera 26 ili 24 cm obložen papirom za pečenje (namastite i papir) i pecite na 200 C 15 min. Ponovite postupak kako biste dobili 4 kore (navedene mjere su za 1 koru). Neka se ohlade.
2. Za kremu, žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilijom. Gussnell umutite s malo mlijeka i dodajte žumanjcima, a ostatak mlijeka zakuhajte. Kad provrije, vrelo mlijeko izlijte u smjesu žumanjaka i miješajte pjenjačom pa stavite kuhati na laganu vatru dok ne zgusne. Podijelite ju na 2 jednaka dijela, u jedan dio dodajte Lino ladu nougat, u drugi bijelu. Pokrijte prozirnom folijom i pustite da se ohladi.


3. Maslac (omekšali) izmiksajte, polovicu dodajte svjetloj smjesi, polovicu tamnoj. Vrhnje izmiksajte u šlag bez dodavanja šećera.
4. Pri slaganju, svaku koru lagano možete pošpricati smjesom kave i ruma. Nemojte pretjerivati jer su kore nježne same po sebi i omeknut će od kreme. Slaganje: kora – tamna krema – svjetla krema – šlag – kora itd. dok ne potrošite materijal. Završite s korom, a malo svjetle kreme si ostavite za premazivanje cijele torte.

Fotografija Recepti lijekovi i savjeti.
Fotografija Recepti lijekovi i savjeti.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design