Wednesday, April 5, 2017
Moskva šnit
Osnovni sastojci:
jaja,
šećer,
orasi,
mleko,
ananas,
kandirane višnje,
šlag
Testo za kore za Moskva šnit tortu:
Prvo pripremiti patišpanj od jaja. Jaja polupati i odvojiti belanca od žumanaca.
Mikserom izmutiti belanca, dodati šećer i nastaviti mućenje dok se šećer ne rastopi. Dodati orahe, vanilin šećer, brašno i promešati varjačom. Testo podeliti u dve tepsije obložene kuvarskim papirom i izravnati površine. Peći 25 minuta na 180°C.
Krem fil za Moskva šnit tortu:
U međuvremenu pripremite krem fil za Moskva šnit tortu. U sud sa žumancima dodati šećer, vanilin šećer i mutiti mikserom dok se šećer ne rastopi. Sud staviti na paru. Mešati varjačom i dodati mleko. Kada krem dobije potrebnu gustinu skloniti sud sa pare i ostaviti krem da se ohladi. U ohlađen krem dodati margarin i mutiti mikserom dok se fil ne sjedini. U drugi sud sipati mleko, dodati prašak za šlag i mutiti mikserom dok šlag ne dobije potrebnu čvrstinu.
Slaganje kora Moskva šnit torte:
Patišpanj izvaditi iz tepsija, odstraniti papir za pečenje, odseći krajeve a zatim ih iseći formirajući tri lente. Prvu lentu staviti na tacnu i premazati krem filom. Na fil naneti slatko od višanja. Na višnje naneti šlag. Na šlag staviti drugu lentu i premazati filom. Na krem fil poređati krugove ili komade ananasa a zatim naneti šlag. I tako po redu možete da nanesete više kora ako hoćete da vam Moskva šnit torta bude deblja. Stavite zadnju lentu i celu tortu premažite šlagom po vrhu. Ukrasite po želji šlagom, sirupom od čokolade ili višnje. Stavite u frižider da se Moskva šnit torta ohladi i krem stegne.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment