SASTOJCI:
- 500 ml šlaga
- 500 ml kiselog vrhnja
- 150 gr šećera
- 150 gr čokolade za kuhanje
- 10 kom petit keksa (izdrobti)
- po malo lješnjaka,oraha i badema izdrobljenih
NAČIN PRIPREME:
Mikserom umutiti šlag,pa dodati kiselo vrhnje i šećer i nastaviti još malo mutiti.
Istopite zatim čokoladu na pari.
U jednu posudu ulijte 1,3 kreme,dodajte pola pola količine izdrobljenog keksa,lješnjaka,oraha (možete kombinovati,a može i samo jedna vrsta) i na kraju prelijte sa pola količine istopljene čokolade.
Nakon toga isti postupak ponovoti ponovo,ide smjesa šlaga i vrhnja,zatim keks i na kraju čokolada.
Ostavite u frižider najbolje preko noći da se dobro stisne,a čak prije posluživanja je dobro staviti i u zamrzivač.
Koristite kalup koji imate po želji,a na kraju kolač dekorišite sa istopljenom čokoladom,razmim voćnim prelivom …
Recept podijelite sa prijateljima i rodbinom.
0 comments:
Post a Comment