POTREBNO JE (za 8-10 parčića):
- 50 g slatkog keksa,
- 7 kašika istopljenog putera,
- 680 g krem sira,
- 200 g šećera u prahu,
- kašičica ekstrakta od vanile,
- 200 g istopljene čokolade,
- 250 g putera od kikirikija,
- 125 g šećera u prahu
PRIPREMA: Ubacite keks u plastičnu kesu i izmrvite ga oklagijom na sitne mrvice. Sipajte keks u činiju, pomešajte ga sa istopljenim puterom i mešajte dok ne dobijete smesu koja liči na mokar pesak. Rasporedite smesu u metalnu okruglu tepsiju i stavite u frižider.
Zatim u velikoj činiji izmešajte krem sir i dodajte šećer u prahu i vanilu, i nastavite da mešate dok ne nestanu sve grudvice. Zatim dodajte istopljenu čokoladu i mešajte dok se sve ne izjednači. Sipajte dobijeni fil preko kore od keksa i spatulom izravnjajte, pa opet vratite u frižider. U velikoj činiji zatim izmešajte puter od kikirikija sa ostatkom šećera u prahu i dobijeni fil sipajte preko onog od čokolade.Nožem ili spatulom izravnjajte vrh i stavite u frižider na 2-4 sata.
0 comments:
Post a Comment