Wednesday, April 5, 2017
Presavršen i jednostavan čokoladni kolač
Super jednostavni kolači koji se “smažu” u trenu, koji se samo smute i speku-da! Takvih recepata nikad nije dovoljno, a ovo je upravo jedan takav. Bez kompliciranja, samo čokolada i osvježavajući štih koje voće divno naglašava. Za one koji žele potpun užitak predlažemo da uz još vruć čokoladni kolač posluže malo omiljenog sladoleda.
Trebat će vam:
• 15 dag čokolade
• 1o dag šećera
• 20 dag maslaca
• 4 žutanjka i bjelanjka
• 1 prašak za pecivo
• 4 žlice brašna
• sok od dva nara
Za kremu:
• 20 dag čokolade
• 500 ml slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje
Priprema:
Odvojite bjelanjke od žutanjaka. Žutanjke miksajte sa šećerom pa polako dodajte maslac, brašno, prašak za pecivo te otopljenu čokoladu.
Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka. Izliti u malo veći pleh i peći na 180 stupnjeva oko polasata, provjeriti čačkalicom da li je tijesto pečeno, ako ostane suha gotovo je. Za kremu otopiti čokoladu u vrhnju i ukuhati kremu na laganoj vatri pa ju izliti na ohlađen biskvit. Servirati s jagodama ili malinama i sladoledom od vanilije.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment