Sunday, April 23, 2017

ROLOVANO PILEĆE MESO – DETALJAN RECEPT


Rolovano meso je veoma dekorativno za serviranje…kombinacije vise vrsta mesa i suvomesnih djakonija daju sasvim nove ukuse…Broj kombinacija zavisi samo od maste…

Sastojci
Mere
1 kasicica = 1 tsp = 7 ml
1 kasika = 1 Tbsp = 15 ml


1 solja = 1 cup = 250 ml
Meso i…
oko 600 g piletine od bataka i karabataka
(2 komada mesa)
oko 300 g svinjskog karea (bez kosti)
oko 100 g špeka
oko 200 g slanine

Zacini i jos…
2 stapa praziluka
1 kasika Vegete
4 kasike senfa
1 kasicica bibera
1 kasika cornstarch (ili gustina)
oko 1 solja temeljca
1 kasika Half & Half(pavlake za kuvanje 10%)
ili
1 kasika milerama

Priprema
1.Pileci batak i karabatak ocistiti od koze i izvaditi kosti tako da meso ostane u jednom komadu…
2.Meso dobro rastanjiti/izlupati… Za ovo je najbolje koristiti kesu za zamrzivac da ne bi prstalo okolo…


3.Svinjske snicle takodje lepo izlupati i rastanjiti… Ja sam koristila peameal bacon – usoljeno/salamureno meso od karea bez kostiju…
4.Slaninu narezati na tanke snite…
5.Praziluk oprati, ocistiti i iseci na tanke kolutove…

Rolovanje
1.Pilecu sniclu premazati tanko jednom kasikom senfa…posuti truncicom Vegete i bibera… Na nju staviti svinjski kare, i pobiberiti… sve prekriti špekom…i na kraju staviti komadice slanine…
2. Meso cvrsto urolati i vezati koncem…
3. Ponoviti sve pod 1 i 2 i sa drugim komadom piletine…

Pecenje…
1.Na dno vatrostalnog pekaca staviti praziluk…prekriti ga sa par listova slanine…
2.Poloziti obe urolane snicle na praziluk…prekriti ih komadima slanine…pobiberiti…
3.Doliti temeljca/pilece supe…ili obicne vode sa malo Vegete…
4.Poklopiti (ili prekriti folijom), pa staviti da se pece na 350 F oko 1 sat… Povremeno otklapiti, i prelivati meso…Po potrebi doliti jos malo supe… Pred sam kraj pecenja skinuti poklopac/foliju i dopeci do kraja da dobije lepu koricu…
5.Gotovo izvaditi na tanjir za serviranje i izrezati na komade oko 3 cm sirine…

Gravy / sos za prelivanje…
1.U plehu od pecenja viljuskom ispasirati luk i slaninu koja je ostala na dnu… Prebaciti sve u manju serpicu, dodati vegetu (probati)…preostale dve kasike senfa, biber, cornstarch/gustin…Kuvati na laganoj vatri kao i svaki sos, mesajuci…Ukoliko vam se ucini previse gusto, doliti jos malo supe Pred sam kraj dodati krem/pavlaku/mileram…
2.Sa malo ovog sosa preliti meso na tanjiru za serviranje…Ostatak servirati posebno, da se moze dodavati u tanjir prema zelji…

Posluživanje
Uz ovo meso ja sam posluzila restovani krompir sa prazilukom…ali i svaki drugi prilog od povrca, pirinca ili krompira bi bio dobar…
Rezultat slika za ROLOVANO PILEĆE MESO
Srodna slika

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design