Tuesday, April 18, 2017
Sočne lazanje
Prvi put sam lazanje radila po ovom receptu kojeg mi je dala sestra. Ispale su jako sočne, zasitne, i desilo se prvi puta da nas četvero nije uspijelo pojesti sav ručak...na radost moje djece koja su ih idući dan podgrijali u mikrovalnoj i ponovo guštirali :)
Sastojci:
Barilla lazanje (nije ih potrebno kuhati)
80 dag miješanog mljevenog mesa
3 žličice podravkine vegete
1 glavica luka
2 dl vina
3-4 dl pasirane rajčice
40 dag sira gaude ili podravca
0,5 l bešamela (domaćeg ili dukatovog)
Priprema
Napraviti umak boljognese - mljeveno meso popržiti na luku, dodati vegetu, vino i pasiranu rajčicu pa kuhati dok se ne zgusne.
U pleh (34x25 cm) slagati redom: malo bešamela, lazanje, umak bolognese, ribani sir i tako ukupno tri puta pa na kraju preliti sa preostalim bešamelom. Peći na 220 st.C 30 minuta.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment