Monday, April 24, 2017

Srneća Ledja



Postoje par pravila kojih se morate držati ako se odlučite na pravljenje.
A to su:
Plazma keks umesto hlebnih mrvica-prezli,NE NIKAKO...:)
Orasi umesto badema,NE NIKAKO...:)
Mlečna čokolada,NE NIKAKO ...:)
Margarin umesto putera....ne..

Potrebno je:
120g maslaca
50 g šećera u prahu
80 g omekšane čokolade za kuvanje sa velikim postotkom kaka
6 jaja


80 g šećera
150 g mlevenog badema
60 g prezli

i još:
pekmez od kajsija
glazura, koja meni nikada ne uspeva....Ako imate neki dobar recept posaljite....:) Jer moja nikada nije tako sjjna.
Bademi za ukras-dekoraciju.

Priprema:
Maslac i šećer penasto ulupati.Bas da masa bude soft. Čokoladu malo omeksati te dodati u smesu. Dodati potom jedno po jedno žumance. Belanca čvrsto ulupati sa šećerom, pa dodati u prethodnu masu.

Na karaju umešati bademe i prezle. Pleh za srneća leđa dobro podmazati i posuti prezlama.  U nju izručiti testo i peći u zagrejanoj pećnici na 170*C, oko 45 minuta. Nakon hlađenja kolač premazati pekmezom od kajsija. Potom preliti glazurom i ukrasiti bademima. Recept za glazuru neću pisati. Danas su plehovi za Srneća ledja dosta plići, nego sto se onomad-u proslosti pravilo. Neka mera za taj nas savremeni pleh j u promeru od četiri jajeta.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design