Monday, April 24, 2017
Srneća Ledja
Postoje par pravila kojih se morate držati ako se odlučite na pravljenje.
A to su:
Plazma keks umesto hlebnih mrvica-prezli,NE NIKAKO...:)
Orasi umesto badema,NE NIKAKO...:)
Mlečna čokolada,NE NIKAKO ...:)
Margarin umesto putera....ne..
Potrebno je:
120g maslaca
50 g šećera u prahu
80 g omekšane čokolade za kuvanje sa velikim postotkom kaka
6 jaja
80 g šećera
150 g mlevenog badema
60 g prezli
i još:
pekmez od kajsija
glazura, koja meni nikada ne uspeva....Ako imate neki dobar recept posaljite....:) Jer moja nikada nije tako sjjna.
Bademi za ukras-dekoraciju.
Priprema:
Maslac i šećer penasto ulupati.Bas da masa bude soft. Čokoladu malo omeksati te dodati u smesu. Dodati potom jedno po jedno žumance. Belanca čvrsto ulupati sa šećerom, pa dodati u prethodnu masu.
Na karaju umešati bademe i prezle. Pleh za srneća leđa dobro podmazati i posuti prezlama. U nju izručiti testo i peći u zagrejanoj pećnici na 170*C, oko 45 minuta. Nakon hlađenja kolač premazati pekmezom od kajsija. Potom preliti glazurom i ukrasiti bademima. Recept za glazuru neću pisati. Danas su plehovi za Srneća ledja dosta plići, nego sto se onomad-u proslosti pravilo. Neka mera za taj nas savremeni pleh j u promeru od četiri jajeta.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment