Sunday, April 9, 2017

TUZLANSKE HURMAŠICE – STRAŠNO DOBRE, MORATE PROBATI!


SASTOJCI:
Tijesto:
2 jajeta
2 šoljice šećera


200 g maslac
brašna po potrebi

Agda:
9 šoljica šećera
11 šoljica vode
1 limun

PRIPREMA:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati maslac postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo dok se ne dobije ujednačenu masu, piše “Hotgamecritics“…

Od tijesta ćemo oblikovati kuglice malo veće od oraha, koje potom spljoštimo i pritisnemo uz ribež (najsitnije rupice). Slažemo hurmašice na suhu tepsiju i kada se peku na 180-200 stepeni, dok ne porumene. Dok se hurmašice peku, trebamo napraviti agdu. Agda se pravi tako da šećer zalijemo vodom i dobro promiješamo da se istopi, u ovu smjesu iscijedimo i sok iz limuna. Pečene hurmašice zalijemo hladnom, nekuhanom agdom, poklopimo i pustimo da odstoje.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design