Wednesday, May 31, 2017

Brownies sa jagodama Jagodeee i jako puno čokolade

1
Jagodeee i jako puno čokolade 😀 jednostavno za napraviti, samo za one koji jako vole slatko 🙂

Sastojci
1/2 šalice putera/maslaca
400 g čokolade za kuhanje (200g za smjesu, 200g za preljev)
3/4 šalice Šećera ( kristal)


2 jaja
1/2 šalice brašna
1 žlica praška za pecivo
prstohvat soli
225 g jagoda

Priprema
1.Zagrij pečnicu na 250 stupnjeva. Rastopi maslac u šalici i dodaj ga u čokoladu, mješaj dok se ne rastopi, po potrebi vrati u mikrovalnu na par sekundi.
2.Kada su čokolada i maslac dobro izmješani dodaj šećer i jaja te dobro promješaj dok se sve ne stopi.


3.Dodaj brašno i prašak za pecivo te prstohvat soli i mješaj dok ne dobiješ ljepljivu smjesu. Protvan namaži sa maslacem te ulij smjesu.
4.Peci 20 minuta te ostavi da se ohladi barem pola sata. Biskvit je gotov ako se ne prima za čačkalicu kada upiknemo u sredinu protvana.
5.Posloži jagode na ohlađeni biskvit (nareži ih na polovice). i prelij sa rastopljenom čokoladom.
6.Ako ti ostane jagoda nasjeckaj na komadiće i pobacaj po čokoladi. Stavi na hlađenje barem sat vremena.
7.Dobar tek! 😀

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design