Wednesday, May 31, 2017

BRZ I JEFTIN KOLAČ NA ČAŠE BEZ JAJA A TAKO SOČAN

2.
Sastojci
Merica je solja od ( 250 ml ):
– 1 solja mleka ( obicno, posno ili voda )
– 1 solja secera
– 2 solje brasna
– 3 zlice kakaa


– 1 pecivo prasak
– 5 zlica ulja
– 5 zlica pekmeza

Preljev:
– 200 ml mleka ( obicno, posno ili voda )
– 1 puding od cokolade
– 5 zlica secera

Za posip:
– secer u prahu

Priprema
Ukopcati pecnicu da se zagreje na 220 stupnjeva. Obloziti pek – papirom cetvrtastu tepsiju ili kalup.

Ja sam koristila kalup 24 cm. U orginalnom receptu je cetvrtasta manja tepsija. I kolac je bijo izrezan na kocke. Pomesati sve sastojke za kolac i sa elektricnim mikserom sjediniti u kompaktnu smesu Testo istresemo na pek – papir u tepsiju i stavimo peci u zagrejanoj pecnici na 220 stupnjeva te pecemo kolac 25 minuta. Za preljev pomesati mleko, secer i prasak za puding. Pecen kolac izvadimo iz pecnice pa sa jednim nozem isecemo u zeljne snite a zatim uzimamo preljev i zalivamo celu povrsinu kolaca pazeci i da tekucina prodre gde smo napravili rez sa nozem. Zaliveni kolac vratiti u pecnicu i peci jos 8 minuta.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design