Friday, May 19, 2017

Brza ljetnja torta bez jaja: Umuti, zaledi i jedi!


Samo za one domaćice koje ne žele da gube vrijeme sa uključivanjem rerne Savršena voćna torta, a tako se lako pravi. Bez uključivanja rerne, mućenja jaja i razmišljanja da li će tijesto da “naraste”. Samo umutite i zaledite i uživajte!

Potrebno je:
600 g mljevenog keksa
250 g + 12 kašika šećera u prahu
2 margarina


oko 2 dl gaziranog soka od narandže
4 čaše kisele pavlake
500 g jagoda
200 g šlaga
2 dl mlijeka ili kisele vode

Priprema:
Zamijesite mljeveni keks sa 250 g šećera u prahu, 1 margarinom i gaziranim sokom od narandže. Rastanjite podlogu na četvrtastoj tacni.

(u originalnom receptu piše 300 gr mljevenog keksa, ja sam duplirala). Umutite 1 margarin sa 12 kašika šećera u prahu, dodajte kiselu pavlaku i kratko izmiksajte da se sjedini, pišu “Recepti“. Polovinu fila nanesite na podlogu od keksa, poredajte sječene jagode, pa drugu polovinu fila. Ostavite u frižideru oko pola sata da se stegne. Umutite šlag sa mlijekom ili kiselom vodom, pa ukrasite tortu.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design