Saturday, May 13, 2017

KOLAČ KOJI ĆE VAM, DOK SE PEČE, CIJELU KUĆU ISPUNITI PRIJATNIM MIRISOM

Fotografija Uređenje  kuća i dvorišta.
Kolac koji ce vam, dok se pece, celu kucu ispuniti prijatnim mirisom maslaca… Jednostavan za pripremu, prijace i sa drugim nadevom po zelji.

Sastojci
Za testo
300 g brasna
3 zumanca


malo soli
naribana limunova kora
oko 1 dl mleka
20 g kvasca

Za fil
100 g maslaca
100 g secera
1 vanilin secer

Preliv
1 dl mleka
1 kasika secera

Priprema
1. Od gore navedenih sastojaka zamesiti testo sa pripremljenim kvascem i ostaviti da odmara 20 minuta.
2. Razviti koru debljine 0, 5, cm (oko 35×35 cm), pa preko cele povrsine namazati filom od umucenog maslaca i secera.
3. Zaviti kao rolat i seci na 4 cm duge komade.
4. Staviti ruzice na podmazan pleh ali paziti da se ne dodiruju.


5. Peci u prethodno zagrejanoj pecnici na 200 C oko 30 minuta.
6. Pre kraja pecenja, staviti da provri mleko i secer, pa jos toplo preliti preko svake ruzice. Zapeci jos malo.
7. Postupak rada mozete pogledati ovde:

Posluživanje
Ruzice posebno prijaju dok su tople, ali su isto tako fine i kad se ohlade. Recept sam pronasla u kuvaru “Jela iz leda” grupe autora, pa bi trebalo da dobro podnose zamrzavanje, mada nisam probala. Zamrznuti ih nepecene, a pre pecenja ostaviti na sobnoj temperaturi da se malo opuste.
Fotografija Uređenje  kuća i dvorišta.
Fotografija Uređenje  kuća i dvorišta.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design