Sunday, May 14, 2017

MESO KAO ISPOD PEKE (A IZ PEĆNICE!) JUČER SAM PROBALA TO IZVESTI I KOD KUĆE, U PEĆNICI. IZVRSNO JE!TOPLO VAM PREPORUČUJEM OVAJ RECEPT!

Fotografija Svi recepti su za 10-ku.
SASTOJCI
1 kg. mesa junetine
nekoliko velikih krompira
1 velika kapula
2 veće mrkve


4 režnja češnjaka
malo ulja
i još soli, papra i vegete
desetak listova svježeg bijelog kupusa

PRIPREMA
Meso špikovati češnjakom, politi uljem i utrljati začine. Krompir oguliti i izrezati uzdužno, nauljiti, začiniti i staviti na dno nauljene škrovade (najbolje “kikiriki” škrovada s poklopcem). Očišćenu mrkvu isjeći na krupnije komade, kapulu prepoloviti, pa i njih “ušuškati” u krompir.3.Na krompir staviti meso. Sve prekriti u dva reda listovima kupusa.

Poklopiti (ako nemate poklopac dobro zatvorite s nekoliko slojeva alu-folije) i peći na 220°C oko 2 sata. Zatim izvaditi iz pećnice i odstraniti gornji sloj pocrnjelih listova kupusa koji su “dehidrirali”, i svoju tekućinu “poklonili” mesu i povrću koje ostaje super sočno! Donji listovi su savršeno ispečeni i izuzetno ukusni!

Posluživanje
Poslužiti uz salatu po želji i crni kruh (najbolje ispod peke)
Fotografija Svi recepti su za 10-ku.
Fotografija Svi recepti su za 10-ku.

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design