Wednesday, May 24, 2017

Mini pizze – mini pice – recept za zarazne grickalice!

Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.
Testo:
    1 kg brašna
    1 kvasac
    1/2 praška za pecivo
    3 dcl mlake vode
    2 ½ dcl mleka


  1 ½ dcl ulja
    1 ravna kašika soli
    2 ravne kašikice šećera

Nadev:

    300 gr salame (sitno seckane na kockice)
    6 srednjih komada kiselih krastavaca (takodje sečenih na sitne kockice) – može i bez njih
    3 kuvana jajeta – potrebno nam je samo žumance (belance pojesti) – može i bez njih
    1 pavlaka
    1 margarin
    1 kesica origana
    soli po ukusu
    narendani šajt (edamer) – približno 300 gr

Domaći kečap:

    5 dcl kuvanog paradajza
    1 ravna kašika brašna
    2 – 3 kašikice origana
    1 kašikica šećera
    1 kašikica soli
    1/2 kašikice bibera

Za kečap:
Sve sem brašna pomešati i staviti par minuta da se kuva. Brašno razmutiti u malo (1dcl) hladne vode i dodati u provrli paradajz, kuvati još par minuta.



  Priprema:
U mlako mleko i šećer stavimo kvasac i ostavimo da naraste. Pre toga u posudu sipamo brašno, prašak za pecivo, so i to pomešamo. Tada dodamo mleko sa kvascem i ostale sastojke (ulje na kraju) i umesimo u glatko testo.Ostavimo ga da naraste (prekrijemo krpom i stavimo na toplo) i za to vreme p vimo fil i kečap. Kada je naraslo, podelimo testo u 3 – 4 dela. Svaki deo razvijemo, napunimo sa nadevom, urolamo. Tako urolano, sečemo na pužiće oko 1cm debljine. Tako iseckane pužiće polegnemo na prethodno namašćenu tepsiju i prekrivenu papirom za pečenje. Pečemo na 200°C   do otprilike ¾. Onda izvadimo i prelijemo kašikom svaki komad sa paradajz prelivom i na svako parče stavimo malo narendanog šajta (trapista ili sl.). Vratimo u lernu da se ispeče do kraja. Probajte, zaista je jako ukusno i teško je ostaviti jednom kada se proba

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design