Tuesday, May 23, 2017

Mini vocne kosarice


Sastojci  
Tijesto
200 g brasna
1/8 zlicice soli
40 g secera


160 g maslaca
1 limun ( korica )
1 vanilija
1 jaje
1 zumanjak
1-2 zlice mlijeka

Nadjev
4 zumanjka
100 g secera
25 g brasna
1 vanilija
350 ml mlijeka
Korica od narance
150 g borovnica
150 g malina
secer u prahu

Priprema
1.U posudu od multipraktika uspi brasno , sol , secer , maslac , koricu limuna i vaniliju . Sve dobro izmijesaj dok se maslac ne usitni .

Jaje , zumanjak i mlijeko izmijesaj i dodaj gornjoj smjesi , te mijesaj dok ne dobijes glatko i mekano tijesto , ako treba dodaj jos zlicu mlijeka .

2.Od tijesta trgaj komadice velicine oraha i oblozi unutrasnjost kalupica po izboru . Nastoj da tijesto bude sto tanje . Ugrij pec na 170 stupnjeva i peci kosarice 10-tak min dok se ne ispeku i ne porumene po rubovima . Pecene kosarice potpuno ohladi .

3.Za nadjev muti zumanjke sa secerom dok ne pobijele , pa dodaj brasno i izmuti u jednolicnu masu . Mlijeko stavi da uskuha skupa sa vanilijom . Vrelo mlijeko polako sipaj u gornju mjesavinu i dobro izmijesaj . Sve vrati opet u posudu gdje se kuhalo mlijeko i nastavi kuhati nadjev 2-3 min dok se ne zgusne . Pusti neka se ohladi ptpuno . U hladno umijesaj koricu od narance .

4.Hladni nadjev prebaci u slasticarsku vrecicu i puni hladne kosarice . Preko nadjeva slozi borovnice. maline , te sve nakraju pospi secerom u prahu .

5.Ako vocne kosarice neces servirati odmah cuvaj ih u hladnjaku .

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design