SASTOJCI:
Kora:
- 5 žumanaca
- 5 kašika šećera
- 5 kašika mlijeka
- 5 kašika brašna
- 5 kašika ulja
- 1 kašika kakaa
- 1 kašikica praška za pecivo
Fil:
- 5 bjelanaca
- 2 kašike šećera
- 15 kašika šećera
- 10 kašika vode
Za pripremu kore pjenasto umunite 5 žumanaca, dodajte 5 kašika šećera i 5 kašika mlijeka pa sve to dobro umutite sa mikserom. Onda dodajte 5 kašika ulja, 5 kašika brašna, prašak za pecivo i 2 kašike kakaoa.
Mutite sve dok se namirnice ne sjedine u glatku smjesu. Izlijte smjesu u kalup za torte i ispecite.
Za šlag umutite bjelanca dok ne dobijete čvrst šam, pa postepeno dodajte šećer, uz stalno mućenje mikserom.
Za agdu prokuhajte vodu sa šećerom pa dok je vrela sipajte je u šam od bjelanaca, uz neprekidno miješanje.
Na koru ispite fil, poravnajte i ostavite da se dobro ohladi.
0 comments:
Post a Comment