Sastojci:
- 4 jaja
- 150 g + 100 g šećera
- 250 ml ulja
- 375 ml mleka
- 250 g pšeničnog griza
- 225 g brašna
- 4-5 kašika džema od kajsija
- korica od limuna ili prirodno ulje od limuna
- 9 kajsija
- sok od pola limuna
- 2 kesice vanilinog šećera ili 1 kašika vanilinog ekstrata ili 1 kašika vanilla paste
- 10 g praška za pecivo
Priprema:
1.
Odvojiti žumanca od belanca i belanca ostaviti sa strane ( trebaće vam kasnije )
Žumanca umutiti sa 150 g šećera dodati ulje i mleko, limunovu koricu vanilin šećer ( ja koristim vanilla paste ) i na kraju umešati brašno
koje ste izmešali sa praškom za pecivo i pšeničnim grizom i sve umutiti da se sjedini.
Vatrostalnu posudu veličine 20cm X 30cm ili sličnih veličina,podmazati i sipati pola smese i peći na 175-180*C oko 10 do 12 minuta.
2.
Izvaditi iz rerne i premazati sa džemom od kajsija
3.
Kajsije ili voće po vašem ukusu, u originalnom receptu nije navedeno koje voće da se upotrebi,oprati i osušiti i razdvojiti ih na polovine i naređati preko džema od kajsija.
4.
Preko voća sipati drugu polovinu smese i vratiti u rernu i peći još pola sata ili dok vam blago ne porumeni odozgore.
5.
Umutiti belanca sa 100 g šećera i sokom od pola limuna u šne, premazati preko kolača i vratiti u rernu, smanjiti temperaturu na 150*C i sušiti još desetak minuta ili dok vam šne blago ne porumeni.
Ohladiti i iseći na šnite i poslužiti.
0 comments:
Post a Comment