Monday, May 29, 2017
Nougat torta
Sastojci
Tijesto
6 jaja
240 g šećera
280 g brašna
30 g kakao praha
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
100 ml mlijeka
60 ml ulja
naribana
korica limuna
Krema
1 l mlijeka
3 kom pudinga Nougat premium
12 žlica šećera
250 g maslaca
100 g tamne čokolade
4 velike žlice Lino lade nougat
2 kom vanilin šećera
1 žlica ruma
Za vlaženje biskvita
100 ml kave
2 žlice ruma
Za ukrašavanje
6 kom marshmallowa
3 žlice kakao praha
Priprema
Pjenasto umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte ulje, mlijeko i koricu limuna te na kraju prosijano brašno s kakaom i praškom za pecivo.Izlijte u tri kalupa promjera 24 cm te pecite na 180°C oko 25 minuta.
1.Za to vrijeme pripremite kremu. Odvojite cca 150 ml mlijeka i u njemu razmutite puding. Ostatak mlijeka zakuhajte sa šećerom,vanilin šećerom, čokoladom i polovicom maslaca, dodajte razmućeni puding i kuhajte još 2-3 minute neprestano miješajući dok se krema ne zgusne. Maknite s vatre i prekrijte prozirnom folijom da se ne stvori korica na kremi i ostavite da se krema ohladi.
2.U ohlađenu kremu dodajte preostali maslac (omekšani), Lino ladu i rum te izmiksajte da postane pjenasta.
3.Ohlađene biskvite prerežite na dva dijela, navlažite mješavinom kave i ruma te svaki premažite kremom. Ostatkom kreme premažite cijelu tortu te omotajte trakicama od marshmallowa ( U zdjelicu stavite marshmallowe i 2 žlice kakao praha, otopite 30 sekundi u mikrovalnoj, snažno miješajte da se sastojci spoje te s dvije ruke razvlačite u trakice pa njima omotajte tortu.)
4.Ukrasite po želji čokoladnim strugotinama ili pločicama.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment