Sunday, May 28, 2017

Povrtna palenta


Sastojci
8 dcl vode
200 g palente
glavica luka
1 mrkva


1 crvena paprika
1 žuta paprika
80 g sira ( gauda, ementaler,.. )
peršin i bosiljak
sol, papar
7-8 cherry rajčica

Priprema
1.Zagrijte posoljenu vodu, kada voda zakuha polako umiješajte palentu. Kuhajte par minuta dok se ne zgusne. U kuhanu palentu dodajte naribani sir,  miješajte dok se sir ne otopi.


2.Luk nasjeckajte na polumjesece. Paprike i mrkvu narežite na trakice. Na malo maslinovog ulja, prodinstajte luk, pa mu dodajte povrće. Dinstajte dok povrće ne omekša. Začinite solju i paprom, te na kraju dodajte sitno nasjeckani bosiljak i peršin. Gotovo povrće dodajte u smjesu od palente i sira.
3.Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Namastite vatrostalnu posudu.
4.Smjesu od povrća i palente istresite u kalup, poravnajte, te po površini rasporedite narezane rajčice.
5.Pecite 15 minuta. Gotovo jelo po želji još pospite začinskim biljem.

Posluživanje
- Recept je od Jadranke Boban Pejić, uz moje preinake.
- Ponekad znam dodati i 2 -3 trokutića topivog sira ( zdenke ) .

 

0 comments:

Post a Comment

 

RECEPTI Template by Ipietoon Cute Blog Design